Воїни ССО взяли в полон окупантів, що тонули після підриву КГЕС (ВІДЕО)

У Херсонській області бійці Сил спеціальних операцій витягли з води російських окупантів, яких затопило через підрив ГЕС. П'ятеро росіян поповнили обмінний фонд України, повідомляє пресслужба ССО.

"Підірвавши Каховську ГЕС, російське командування жодним чином не зважило на життя власного особового складу. Адже після розливу води десятки окупантів лишилися відрізаними від великої землі на затоплених позиціях на Херсонщині.

Одна з таких позицій занурювалася під воду, а кілька росіян ось-ось мали потонути. Отримавши інформацію про можливість взяти в полон противника, воїни ССО вирушили по нього", – розповіли спецпризначенці.

Коли врятованих окупантів завантажили на човни, росіяни з інших позицій відкрили по них вогонь, хоча там перебували їхні ж товариші. Попри це, усіх полонених доставили живими на узбережжя. Воїни ССО України під час місії не постраждали.

Вже на березі під час розмови з полоненими оператори ССО з’ясували, що окупанти належать до підрозділу «Шторм Z». Ці загони російське міноборони комплектує за тим же принципом, що і формування «Вагнер»: основу складають засуджені росіяни, що відбувають покарання у тюрмах. За участь у війні проти України їм обіцяють амністію.

ссо підрив каховської гес херсонщина полонені окупанти

Знак гривні
Знак гривні