Європарламент закликає Зеленського не підписувати закон №5655 про реформу містобудування

15 червня Європарламент ухвалив резолюцію під назвою "Стала відбудова та інтеграція України в євроатлантичне співтовариство", де застеріг щодо підписання президентом містобудівної “реформи” (проєкт 5655).

На відповідний пункт 17 у тексті звернув увагу рух ЧЕСНО.

"[Європарламент] застерігає від використання майбутніх зусиль з реконструкції для внесення таких змін до законодавства, щоб принести користь певним інтересам за рахунок рівних умов гри та прозорості; закликає президента Зеленського не підписувати законопроєкт 5655 про містобудівну діяльність", – йдеться в резолюції.

17 пункт.png

Рух ЧЕСНО називає застереження Європарламенту "чітким сигналом Офісу президента" і наголошує, що"низка громадських організацій об’єдналася, щоб протистояти цьому неякісному документу, який протягнули завдяки голосам ексОПЗЖ наприкінці 2022 року".

"З самого початку текст проєкту не був доступним, а у сесійній залі тисячі правок прийняли без обговорення. Понад 42 тис. громадян вимагають ветувати проєкт, який зараз на розгляді у Володимира Зеленського", – каже лідерка ЧЕСНО Віта Думанська.

Нагадаємо, 13 грудня 2022 року парламент підтримав законопроєкт 5655. Того ж дня петиція з вимогою ветувати проєкт набрала понад 25 000 голосів.

європарламент забудовники законопроєкт містобудування

Знак гривні
Знак гривні