Що надає Німеччина у рекордному пакеті військової допомоги

13 травня Німеччина анонсувала нову військову допомогу Україні на 2,7 млрд євро. Це найбільший з початку повномасштабного російського вторгнення пакет допомоги від Німеччини.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв детально розповів в інтерв'ю Радіо Свобода, що саме Німеччина надає Україні в межах пакета військової допомоги на суму 2,7 мільярда євро.

«У пакеті – системи ППО. Замовлені ще чотири системи IRIS-T. Вже найближчим часом в Україні надійдуть пускові установки до системи IRIS-T малого радіуса дії. І дуже велика кількість ракет, які допомагатимуть захищати українське небо", – розповів Макеєв.

Він також додав, що пакет також містить 15 зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, "які теж прикриватимуть українське небо й українських солдатів на лінії фронту".

FgidHzaXgAAEoFX-gigapixel-width-1334px2.jpg

Зенітна самохідна установка Gepard у лавах ЗСУ. Фото: Bild

"У пакеті – броньовані автомобілі на цілий батальйон. І в пакеті є дуже багато різних речей, у тому числі колісні гаубиці, які законтрактовані для ЗСУ. Снаряди 155-міліметрові, гранати та гранатомети», – сказав посол.

За словами дипломата, загалом Німеччина з початку 2022 року «допомогла Україні на 17 мільярдів євро і ще 11 закладені на найближчі роки суто на допомогу озброєннями».

Нагадаємо, німецький журнал Spiegel, який першим написав про рекордний пакет допомоги від Німеччини, зазначив, що з новим постачанням зброї федеральний уряд зосереджується на двох сферах. З одного боку, сухопутні війська України планується посилити за допомогою бронетранспортерів і основних бойових танків. Крім того, Німеччина хоче суттєво оновити ППО України.

За даними видання, Берлін відправить в Україну 15 зенітних танків Gepard, 200 розвідувальних безпілотників, зенітні боєприпаси, додаткові артилерійські боєприпаси та понад 200 бойових броньованих машин і машин матеріально-технічного забезпечення.

протидія рф україна-німеччина військова допомога оборона України

Знак гривні
Знак гривні