Коригувальник, що наводив російські ракети на Львів, отримав довічне (ФОТО)

47-річного Владислава Козєєва, який фотографував військові об’єкти у Львівській області та надсилав їх росіянину, визнали винним у державній зраді. Йому присудили довічне увʼязнення з конфіскацією майна.

Таке рішення ухвалив Залізничний райсуд Львова, повідомляє Судовий репортер.

Прокурор Тарас Ковальчук запропонував призначити найсуворіше покарання. Адже обвинувачений, окрім отриманих завдань, самостійно з ідеологічних мотивів шукав інформацію і передавав її росіянам.  

Своєї провини Козєєв не визнав, у судових засіданнях поводився досить зухвало. Під час оголошення вироку Козєєв впевнено посміхався, а опісля відмовився брати примірник рішення і відповів: «Відправте до Верховного Суду».

screenshot_20230516-224533_gallery-2-768x454.jpg

Фото: Судовий репортер

Козєєв має українське громадянство, але народився у місті Улан-Уде (Республіка Бурятія РФ). У 2008-2010 роках його умовно засудили за шахрайство. 20 травня 2022 року Козєєва затримали в батьківському домі, з вікон якого він робив деякі фото для росіян, оскільки це неподалік залізничних колій.

Після повномасштабного вторгнення у травні 2022 року Козєєв надсилав представникам РФ відомості про розташування військових об’єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ, а також координати об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині, в тому числі пʼяти мостів. А ще на власний телефон фіксував наслідки ракетних ударів по Львову. Загалом йдеться про 25 епізодів передачі інформації.

Дані Козєєв надсилав росіянину Сергію Варіну, який був підписаний у його телефоні символом "$". На телефоні Козєєва знайшли багато російських номерів, зокрема, співробітників міністерств внутрішніх і закордонних справ РФ, міграційної служби. У його телефоні було фото листа від МВС РФ 2021 року. З документа відомо, що чоловік хотів отримати паспорт громадянина Росії.

Крім того, слідчі змогли відновити на телефоні Козєєва видалені знімки, які, ймовірно, він також надсилав росіянам. Це фото наслідків ракетного удару по Львову, військової частини та військової техніки в одному з сіл Львівщини, навчального центру ЗСУ, нафтобази, мосту та інших важливих об'єктів.

Вміст телефона також засвідчив, що Козєєв полюбляв комуністичну і російську символіку, зберігав фотографії з позначками Z. Він був підписаний на пропагандистські російські канали у Telegram і висловлював там сподівання, що росіяни "дійдуть до Львова".

державна зрада Львів суд обстріли міст агенти рф

Знак гривні
Знак гривні