Скільки Росія витрачає на війну проти України

У січні-лютому 2023 року Росія витратила на військовий сектор 2 трильйони рублів (26 мільярдів доларів). Це на 282% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані Федерального казначейства РФ.

Агентство зазначає, що міністерство фінансів РФ припинило публікувати окремі щомісячні дані про виконання бюджету в травні минулого року, але тепер додало на портал дані за 2022 рік і початок цього року.

Згідно з новими даними, витрати на оборону склали 1,18 трильйона рублів у січні і 822,4 мільярда рублів у лютому 2023 року. Тоді як за перші два місяці 2022 року на "національну оборону" було витрачено 525,4 мільярда рублів бюджетних коштів.

Бюджет Росії на 2023 рік передбачає 4,98 трильйона рублів витрат на оборону. Дані показують, що в січні-лютому країна-агресор уже витратила 40% від запланованих річних асигнувань на військовий сектор.

"Дані, опубліковані минулого тижня, показали, що дефіцит російського бюджету за січень-квітень становив 3,4 трильйона рублів порівняно з профіцитом у 1,2 трильйона рублів у 2022 році, оскільки Москва здійснила значні витрати, а доходи від енергоносіїв скоротилися.

У січні-лютому 2023 року витрати на національну оборону становили 36,2% від загальних витрат бюджету, що майже вдвічі перевищує суму, витрачену на соціальну політику, і майже в чотири рази більше, ніж витрати на "національну економіку", — пише Reuters.

Агентство додає, що зростання військового виробництва і величезні державні витрати підтримують російську промисловість, допомагаючи пом'якшити економічні наслідки західних санкцій.

рашизм путінізм російська агресія війна економіка

Знак гривні
Знак гривні