Британія надасть Україні нові ударні дрони великої дальності та навчатиме українських пілотів

Велика Британія надішле Україні сотні нових ударних безпілотників дальнього радіуса дії з дальністю польоту понад 200 км і сотні ракет протиповітряної оборони.

Про це заявив британський уряд у понеділок після того, як президент Володимир Зеленський прибув до країни на переговори з прем'єр-міністром Ріші Сунаком, повідомляє ЄП.

"Сьогодні прем'єр-міністр підтвердить подальше надання Великою Британією сотень ракет протиповітряної оборони та нових безпілотних авіаційних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальнього радіуса дії з дальністю польоту понад 200 км", – йдеться в заяві уряду, яку наводить агентство Reuters.

"Усе це буде доставлено протягом найближчих місяців, оскільки Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, що триває", сказано у повідомленні.

FwJ_fhNWcAMFMI9.jpg

Володимир Зеленський і Ріші Сунак. Фото: твіттер Сунака

До того ж Велика Британія влітку розпочне навчання українських пілотів, а також вже зараз працює з іншими країнами над можливим наданням винищувачів F-16 Україні. 

"Цього літа ми розпочнемо початковий етап навчання українських пілотів базовій підготовці. Ми адаптуємо програму, яку використовують британські пілоти, щоб надати українцям навички пілотування, які вони зможуть застосовувати на інших типах літаків", – сказано у заяві британського уряду.

Як зазначено, ця підготовка йде пліч-о-пліч із зусиллями Великої Британії, спрямованими на співпрацю з іншими країнами щодо надання Україні винищувачів F-16, які Україна обрала для себе як найкращі. 

Нагадаємо, минулого тижня Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow. 15 травня окупанти Луганська та російські пропагандисти повідомили, що вранці зафіксували удари в районі автовокзалу та колишнього авіаційного училища штурманів, буцімто здійснені за допомогою ракет Storm Shadow.

союзники україни ППО ударні дрони повітряні сили україна-британія

Знак гривні
Знак гривні