Відео дня. Виступи українських співачок, які "порвали" Євробачення-2023

На пісенному конкурсі Євробачення-2023, який мала приймати Україна, але не змогла через війну, була потужно представлена українська тематика. Нагадаємо, що фінал конкурсу відбувся 13 травня у Ліверпулі, перемогу на Євробаченні-2023 здобула шведська співачка Loreen з піснею Tattoo. Україна, яку представляв гурт Tvorchi з піснею Heart of Steel, посіла шосте місце.

Українська виконавиця Alyosha виконала у дуеті з британською співачкою Ребекою Фергюсон композицію Welcome To Our House/Ordinary World. Альоша розповіла у соцмережах, що номер присвячений українським матерям, які змушені були емігрувати та вивозити своїх дітей за кордон після повномасштабного вторгнення Росії до України.

Юлія Саніна та гурт The Hardkiss виступили з піснею "Маяк". Гурт у супроводі потужного фаєр-шоу виконав композицію у своєму поп-хардовому стилі з текстом про підтримку України: "У дикому штормі — ми не одні".

Марія Яремчук виступила на сцені в Ліверпулі з OTOY та учасницею дитячого Євробачення-2022 – Златою Дзюнькою. Співачка виконала композиції "Родина", "Садок вишневий біля хати" та "Щедрик". Під час номера транслювалися на сцену портрети визначних українців: від Лесі Українки до Володимира Івасюка.

Євробачення шоубіз відео українська музика

Знак гривні
Знак гривні