Вибори президента в Туреччині: головний суперник Ердогана звинуватив Росію у втручанні

Кандидат на посаду президента Туреччини Кемаль Киличдароглу звинувачує Росію у втручанні у президентські вибори.

Кемаль Киличдароглу – головний суперник нинішнього лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана – опублікував у Twitter відповідну заяву турецькою та російською мовами.

За словами політика, росіяни стоять за "монтажами, змовами, діпфейками і записами", які були нібито викриті в Туреччині.

"Якщо ви хочете продовження нашої дружби після 15 травня, тримайте руки подалі від турецької держави. Ми, як і раніше, виступаємо за співпрацю і дружбу", – написав він.

Снимок экрана 2023-05-12 094503.png

Кемаль Киличдароглу. Фото: твіттер

Читайте також: Республіка проти імперії. Як Туреччина готується до “виборів століття”

Нагадаємо, президентські вибори в Туреччині відбудуться 14 травня (одночасно з ними пройдуть парламентські вибори). За результатами більшості соціологічних опитувань наприкінці квітня, Кемаль Киличдароглу має шанс випередити Реджепа Таїпа Ердогана на 5-7% у першому турі та перемогти у другому. Згідно з найсвіжішим опитуванням, Ердогана підтримують 43,7%, а Киличдароглу – 49,3%.

Як йдеться у статті Текстів про "вибори століття" У Туреччині, у міжнародних експертів є сумніви, чи будуть ці вибори чесними й вільними. Різниця у підтримці кандидатів невелика, обоє мають мільйони активних прихильників, а чинний президент – ще й адмінресурс, тому навряд чи вибори в Туреччині відбудуться спокійно. У великих містах можуть бути заворушення, прогнозують експерти.

втручання росії туреччина вибори

Знак гривні
Знак гривні