Українські війська розпочали підготовчі операції до контрнаступу – CNN

Українські війська розпочали операції з формування (операції, що створюють і зберігають умови для успіху вирішальної битви) перед довгоочікуваним контрнаступом на російські війська.

Про це CNN повідомили високопоставлений американський військовий і високопоставлений західний чиновник.

Зазначається, що такі операції передбачають завдання ударів по таких цілях, як склади зброї, командні центри, бронетехніка і артилерійські системи, щоб підготувати поле бою для сил наступу. Це стандартна тактика, яка застосовується перед великими об'єднаними операціями.

CNN додає, що коли Україна розпочала контрнаступ наприкінці минулого літа в південній і північно-східній частинах країни, йому так само передували повітряні атаки з метою підготовки поля бою.

За словами високопоставленого американського військового, ці підготовчі операції можуть тривати протягом багатьох днів перед основною частиною будь-якого запланованого українського наступу.

CNN нагадує, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україні все ще потрібно "трохи більше часу", перш ніж вона почне контрнаступ, щоб дочекатися прибуття більшої частини обіцяної західної військової допомоги.

"З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними", – сказав Зеленський в інтерв'ю європейським суспільним мовникам, опублікованому в четвер. "Але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно".

"Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу", – сказав він.

Серед поставок, на які Україна все ще чекає, є бронетехніка, зокрема танки, які, за словами Зеленського, "прибувають партіями".

Операції з формування також можуть бути спрямовані на те, щоб збити ворога з пантелику, наголошує видання.

деокупація контрнаступ зсу підготовка

Знак гривні
Знак гривні