Психологи, езотерики та екстрасенси: як російська розвідка займається ІПСО під прикриттям (ВІДЕО)

Журналісти "Телебачення Торонто" у межах розслідування біографії одного загиблого в Україні окупанта знайшли засекречену військову частину 20697 Головного розвідувального управління ЗС РФ (ГРУ), яка займається інформаційно-психологічними операціями (ІПСО).

У складі цієї частини ГРУ є чимало психологів, які ведуть практику, а також "магів, "екстрасенсів" та "езотериків", які керують відповідними начебто цивільними організаціями. Це, зокрема, Ніколай Жихарєв, чий син був ліквідований під час спроби захопити одну зі шкіл Харкова на початку повномасштабного вторгнення РФ. ГРУшник Жихарєв, який свого часу вчився у "духовних наставників у Тибеті" та практикує йогу, керує у Росії "соул-салоном", що надає різноманітні послуги у сфері "духовних практик".

У рамках розслідування журналіст "Телебачення Торонто", назвавшись айтівцем Алєксандром Будановим з Бєлгорода, звернувся за відеоконсультацією у зумі до однієї з ГРУшниць з військової частини 20697. Офіційно Татьяна Нєкрасова з Петербурга практикує когнітивно-поведінкову терапію.

За легендою, брат "Алєксандра Буданова" поїхав добровольцем на "СВО" і на нього тисне російське суспільство, бо він не підтримує війну, також він відчуває, що за ним стежить ФСБ і ГРУ. Психологиня відсторонено слухала "айтівця", аж поки він запитав: "А у вас виникає почуття вини через те, що ви працюєте у секретній частині 20697?" Нєкрасова напружилася і відповіла, що ніколи не працювала у ГРУ.

Те, що зачепило у своєму розслідуванні "Телебачення Торонто", може бути лише мінічастиною величезного айсберга із масштабної діяльності ГРУ у сфері ІПСО, яка може поширюватися далеко за межами Росії. Інтерес російських спецслужб до психології та езотерики мають враховувати всі, хто вчився в Росії на психолога чи відвідував різні семінари з розвитку за участі російських тренерів.

"Класична російська терапія: замість гештальту, можуть закрити тебе", – іронізує у відео "Телебачення Торонто".

агенти впливу ГРУ езотерика іпсо психологія

Знак гривні
Знак гривні