Авіаракети Hydra 70 та 155-мм гаубиці: що ще надали США у новому пакеті допомоги

Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони на суму $300 млн.

Про це повідомили в Пентагоні.

"Новий пакет допомоги на суму до 300 мільйонів доларів США включає додаткові боєприпаси для наданих США HIMARS, додаткові гаубиці, артилерійські та мінометні снаряди, протитанкові засоби, а також інше обладнання", – йдеться в повідомленні.

Військова допомога надається в межах так званого президентського скорочення, а отже, вилучається зі складів Пентагону і буде в найкоротший термін доставлена ЗСУ.

Зазначається, що це є тридцять сьомим рішенням Адміністрації Байдена про виділення обладнання зі складів Міністерства оборони США для України, починаючи з серпня 2021 року.

Що увійшло до нового пакета:

Zapusk-Hydra-70.jpg

Запуск ракети Hydra 70. Фото: mil.in.ua

Новинкою цього пакета військової допомоги від США є Hydra 70. Це американська некерована 70-мм авіаційна ракета, яку використовують для ураження техніки та живої сили ворога, повідомляє Мілітарний.

Ефективна дальність Hydra 70 – від 500 до 8000 метрів залежно від боєголовки та пускової платформи, а максимальна дальність за оптимальних умов – 10 500 метрів.

"Імовірно, ці ракети замінять радянські 80-мм некеровані ракети С-8, котрі застосовує українська армійська авіація, в основному штурмовики Су-25 та вертольоти Ми-8 та Ми-24.

Відомо, що запаси цього озброєння в українській армії майже вичерпані та періодично поповнюються аналогами болгарського та іранського виробництва", – зазначає видання.

україна-сша західна зброя допомога заходу

Знак гривні
Знак гривні