Весняне водопілля: на Київщині оголошена небезпека затоплення, в Іванкові вже розмило дамбу (ФОТО)

У Вишгородському районі Київщини розмило дамбу місцевого ставка, вода підтопила дві вулиці у селищі Іванків. Укргідрометцентр попереджає, що в інших районах області також можливі затоплення через водопілля.

"У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці.

Наразі поліцейські та ДСНС всіляко сприяють місцевим жителям подолати лихо, працюють відповідні служби по очищення водовідвідних каналів. Рівень води поступово знижується", – повідомив начальник Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

photo_2023-04-13_14-07-48.jpg

photo_2023-04-13_14-07-49.jpg

Український гідрометеорологічний центр оголосив II рівень небезпеки на Київщині 13-14 квітня через небезпечні гідрологічні явища.

"Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів", – йдеться у повідомленні.

київщина стихійне лихо затоплення дснс

Знак гривні
Знак гривні