Захисників Бахмута озброїли болгарськими гранатометами Bullspike (ФОТО)

У Донецькій області українських військових озброїли болгарськими гранатометами Bullspike.

Турецькі журналісти з видання Anadolu Agency показали фотографію українського бійця з цим гранатометом, інформує "Мілітарний".

Повідомляється, що гранатомети на південь від Бахмута видали українським військовослужбовцям з 24-ї окремої механізованої бригади.

Ці ручні реактивні протитанкові гранатомети виробляє болгарська збройова компанія «Вазовски Машиностроителни заводи» («VMZ»).

Вони створені на основі радянського протитанкового гранатомета РПГ-22, який раніше випускав болгарський оборонний комплекс за ліцензією.

gettyimages-1247996197-2048x2048-1.jpg

Військовий ЗСУ з болгарським гранатометом Bullspike на бахмутському напрямку. Фото: Anadolu Agency

Радянський РПГ був доопрацьований в області пускової установки, з’явилася можливість перевести гранатомет із бойового положення назад у транспортне.

Також для гранатомета розроблено термобаричний постріл TB-22M.

Згідно з даними з сайту компанії-розробника, максимальна дальність прицільної стрільби даного РПГ Bullspike – 350 метрів, прямим наведенням – 150 метрів, бронепробиття – 400 мм.

BULSPIKE-AT-2048x911.png

Гранатомет BULSPIKE-AT від компанії «VMZ»

Загальна вага пускової установки разом з гранатою ПГ-22 калібру 72,5 мм становить 3,4 кг. Довжина гранатомета становить 780 мм.

Виробником заявлено, що постріл Bullspike-AT призначений для ураження танків, самохідних гармат та іншої бронетехніки, а також проти живої сили противника, розташованої в дзотах, польових укриттях та цегляних укріпленнях міського типу.

битва за донбас бахмут зсу болгарія гранатомети

Знак гривні
Знак гривні