Австралія надає Україні незвичне обладнання – сотні безпілотників, зроблених з картону (ФОТО, ВІДЕО)

Компанія SYPAQ Systems на замовлення Міністерства оборони Австралії постачає Збройним силам України дрони Corvo PPDS.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Після оголошення в липні 2022 року про те, що Міністерство оборони надасть додаткові кошти на закупівлю вкрай необхідних оборонних технологій та обладнання для України, компанія SYPAQ Systems змогла виготовити свої дрони Corvo Precision Payload Delivery System (PPDS) для Збройних сил України.

Corvo PPDS, розроблений у Мельбурні у партнерстві з армією та згідно з контрактом Defence Innovation Hub на суму $1,1 млн, є недорогим одноразовим дроном для доставлення припасів та обладнання в райони, куди не можуть дістатися традиційні логістичні засоби.

Також відомий як "картонний літак", PPDS поставляється в плоскому пакуванні й може самостійно запускатися, пролітати до 120 км і приземлятися, забезпечуючи справжню автономність і знімаючи когнітивне навантаження з солдата під час операції", — йдеться у повідомленні компанії.

FqQSNz5aUAEy_uT.jpg

Фото: посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мирошниченко.

Після відгуків кінцевих користувачів в Україні систему також було адаптовано для розвідки та спостереження, додали у SYPAQ Systems.

Австралійський ЗМІ 7news та 3aw зазначають, що йдеться про постачання сотень таких безпілотників для ЗСУ, і що, окрім розвідувальних цілей і доставлення вантажів, ці дешеві одноразові дрони можуть застосовуватися як летальна зброя, тобто, вочевидь, Corvo PPDS можна використовувати навіть як дрони-камікадзе.

західна підтримка розвідка дрони україна-австралія

Знак гривні
Знак гривні