Китай витрачає мільярди на поширення російської дезінформації про Україну, – The Guardian

Захід повільно реагує на те, що Китай витрачає мільярди на поширення отруйної дезінформації по всьому світу, включно з меседжами, які повністю збігаються з позицією Росії щодо України.

Про це заявив координатор Центру глобальної взаємодії, органу Державного департаменту США, створеного для "викриття та протидії" іноземній пропаганді та дезінформації Джеймс Рубін, пише The Guardian.

"Колодязь, отруєний китайською та російською дезінформацією – це згубно", – сказав Рубін.

Через шість тижнів роботи він заявив, що його метою було не просто пасивне спростування російсько-китайської дезінформації про Україну, а перехід в активний наступ, закликаючи країни не переховувати тих, хто був викритий у поширенні російської пропаганди.

Рубін наголошує, що Росія і Китай витрачають мільярди доларів на маніпулювання інформацією, але Пекін діє в глобальному масштабі й витрачає більше, ніж Москва.

"Ми, як нація, і Захід не поспішали з відповіддю, і це справедливе судження, що ми стоїмо перед дуже, дуже великим викликом", – сказав він журналістам. "У комунікаційному просторі узгодження між Китаєм і Росією близьке до завершення".

Китай, за його словами, "повторює і поширює аргументи Росії про війну, що її розв'язало НАТО".

Рубін визнав розчарування тим, що "деякі країни на Глобальному Півдні навіть не можуть визнати, що це вторгнення, не кажучи вже про те, щоб вирішити, на чиєму вони боці".

Він сказав: "Для деяких африканських країн, для деяких азійських країн Україна – це далека війна. Вони вважають, що їм не приділяється достатньо уваги з боку Заходу, і крапка. Це змушує деяких з них дивитися на цю війну через цю призму".

росія-китай союзники рф дезінформація російська пропаганда

Знак гривні
Знак гривні