У Харкові перейменували школу на честь 15-річного загиблого активіста Дані Дідіка

28 лютого 2023 року після багатьох років боротьби громадських активістів Харківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням окремих предметів перепрофілювали та перейменували на Харківський ліцей №11 імені Данила Дідіка.

Відповідне рішення ухвалила Харківська міська рада.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, це було зроблено, щоб привести тип навчального закладу у відповідність до вимог законодавства та вшанувати пам'ять колишнього учня школи №11 Данила Дідіка.

який загинув внаслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року, нагородженого посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

«На минулій сесії я дав доручення присвоїти школі №11 ім'я Данила Дідіка та поставити крапку у всіх розмовах на цю тему. Сама війна поставила цю крапку», – сказав мер Харкова.

Читайте також: Знято кліп про 15-річного хлопчика, якого вбили в Харкові на річницю Майдану (ВІДЕО)

Данило_Дідік.jpg

Данило Дідік. Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, п'ятнадцятирічний Данило Дідік загинув під час теракту у річницю Революції гідності 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові. Тоді, під час маршу проукраїнських активістів проросійські терористи підірвали міну, внаслідок чого загинуло четверо людей.

2015 року Дідік був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Починаючи з 2015 року активісти неодноразово зверталися до міської влади з проханням перейменувати школу на честь загиблого патріота Дані Дідіка, але влада Харкова реалізувала це прохання тільки через рік повномасштабного вторгнення Росії.

активісти харків пам'ять

Знак гривні
Знак гривні