Україна почала отримувати автоматизовані системи розвідки SurveilSPIRE (ФОТО, ВІДЕО)

Концерн Rheinmetall на замовлення уряду Німеччини почав постачати Україні автоматизовані системи розвідки та спостереження.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначається, що ці системи використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу.

Розвідувальні системи, відомі як SurveilSPIRE, складаються з мобільних веж спостереження з денним та нічним обладнанням для камер, автопілотованих мінідронів та системи керування. У комплект також входять транспортні засоби.

def_surveilspire1_defenseforces.jpg

SurveilSPIRE. Фото: DefSecIntel

Повідомляється, що Rheinmetall співпрацює в цьому проєкті з естонською компанією DefSecIntel, що виготовляє системи. Також зазначено, що вартість замовлення вимірюється двозначною сумою в мільйони євро. Постачання систем вже розпочалася, наголосили в компанії.

"Вежі спостереження SurveilSPIRE можна завантажити на причепи та швидко доставити до місця експлуатації. Для монтажу потрібно три людини; робота повністю автоматизована. Система включає бездротові канали зв'язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт.

Сонячні панелі забезпечують безперервну роботу без кабелів живлення або джерела палива. Система покладається на автопілотовані розвідувальні дрони, які здійснюють патрулювання і польоти за призначенням. Це дає змогу інспектувати виявлені загрози й дозволяє оператору ініціювати необхідні контрзаходи", – йдеться у повідомленні.

україна-німеччина розвідка допомога заходу

Знак гривні
Знак гривні