Вибухи в Маріуполі зруйнували впевненість росіян щодо недосяжності міста для ЗСУ, – розвідка Британії

Серія вибухів у тимчасово окупованому росіянами Маріуполі протягом минулого тижня, ймовірно, непокоїть російське командування, яке вважало місто недосяжним для українських атак.

Про це у свіжому звіті повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

У відомстві зазначають, що з 21 лютого 2023 року російські офіційні особи повідомили про щонайменше 14 вибухів навколо захопленого Росією Маріуполя.

Вибухи стались на складі боєприпасів в аеропорту, металургійному заводі, які російські окупаційні війська використовують як військову базу, також були уражені два паливних склади.

У британській розвідці наголошують, що Маріуполь міститься щонайменше за 80 км від лінії фронту. І Росію, вочевидь, непокоїть те, що вибухи відбуваються в зоні, яку вона раніше оцінювала як таку, що перебуває поза межами досяжності звичайних українських ударних засобів.

«Попри те, що Маріуполь був значно зруйнований на початку війни, він важливий для Росії, оскільки це найбільше місто, захоплене Росією у 2022 році, яке вона досі контролює і яке міститься на ключовому логістичному шляху», – зазначають військові аналітики.

Нагадаємо, минулого тижня керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що вибухи на території тимчасово захопленого Маріуполя засвідчують, що віддалені ворожі цілі вже не є недосяжними для Сил оборони.

вибухи маріуполь втрати ворога

Знак гривні
Знак гривні