ЗСУ отримають від США дрони ALTIUS-600: що вони собою являють (ФОТО)

У рамках оголошеного у п’ятницю, 23 лютого, американського пакета військової допомоги Україна отримає безпілотники ALTIUS-600.

Дрон ALTIUS-600 створений інженерами американської аерокосмічної компанії Area-I, яка спеціалізується на розробці безпілотних літальних апаратів.

Вони можуть виконувати розвідувальні завдання та вражати об’єкти, інформує Мілітарний.

Безпілотники сімейства ALTIUS мають модульну конституцію, яка дозволяє використання великої номенклатури доступного корисного навантаження та виконання різноманітних завдань.

Polish_20230224_145327563.jpg

Безпілотник ALTIUS-600. Фото: Area-I

БПЛА ALTIUS-600 має метр завдовжки, розмах його крил – 2,54 м. Вага дрона – 12,25 кг разом з корисним навантаженням, що може становити до 3 кг. Він передусім призначений для повітряного спостереження і розвідки.

Дрон можна запускати з літальних апаратів, наземних транспортних засобів та морських платформ, використовуючи загальну пускову трубу або пневматичну інтегровану систему запуску чи інші системи. Крила БПЛА швидко розгортаються після викидання з пускової труби. Він має двигун зі штовхаючим дволопатевим повітряним гвинтом у хвостовій частині.

У носовій частині ALTIUS-600 може розміщуватися різноманітне устаткування для збирання розвідувальної інформації або засоби РЕБ.

Крім того, дрон може бути оснащений бойовою частиною, яка перетворює цей БПЛА на дрон-камікадзе.

Керувати польотом ALTIUS-600 можна вручну за допомогою ручної системи дистанційного керування наземної станції управління. Він також може здійснювати політ за запрограмованим маршрутом.

При цьому безпілотник може до 4 годин перебувати в повітрі, заявлена дальність його польоту – 440 км.

військова допомога україна-сша розвідка дрони

Знак гривні
Знак гривні