США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні та санкцій проти РФ

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет Україні на загальну суму 2 мільярди доларів. Крім того, США запроваджують нові санкції проти Росії та країн, які підтримують російські військові зусилля.

Про це йдеться у заяві Пентагону.

"Сьогодні Міністерство оборони США оголошує про новий пакет допомоги у сфері безпеки, щоб підтвердити непохитну підтримку захисників України та зміцнити її протиповітряну оборону. Зокрема, Сполучені Штати надають додаткові безпілотні літальні апарати (БПЛА), обладнання для боротьби з БПЛА та засобами радіоелектронної боротьби, а також критичні запаси боєприпасів для артилерії та високоточних засобів ураження, які посилять здатність України відбивати російську агресію", – йдеться у повідомленні.

Цей пакет безпекової допомоги містить:

Цей пакет допомоги на загальну суму 2 мільярди доларів надається в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI). На відміну від пакетів озброєнь, які беруться безпосередньо з американських збройних запасів і можуть бути швидко відправлені в Україну, пакети USAI закуповуються або замовляються у промисловості.

Санкції

Як повідомляє The Guardian, США включить до санкційного списку понад 80 компаній з Росії, Китаю та інших країн, звинувачених у порушенні санкцій. Адміністрація Байдена все частіше заявляє про китайську допомогу російській військовій машині й нещодавно висловила занепокоєння, що Пекін розглядає можливість прямого постачання зброї. Названим компаніям буде заборонено купувати високотехнологічні товари, такі як напівпровідники, вироблені в США, або використовувати американські технології за кордоном.

Інші заходи будуть вжиті спільно з групою країн G7, включно з санкціями проти понад 200 фізичних та юридичних осіб в Росії, а також в Європі, Азії та на Близькому Сході, які підтримують російські військові зусилля. У цьому списку – десятки російських фінансових установ, а також російські чиновники. G7 також створить "механізм координації правозастосування", щоб зупинити ухилення від вже запроваджених санкцій G7.

Крім того, президент США сьогодні підпише укази про підвищення тарифів на певні російські товари, що імпортуються до США. Ці заходи спрямовані на ключові російські товари, які приносять дохід Кремлю, і водночас зменшують залежність США від Росії.

"Сьогоднішні дії призведуть до підвищення тарифів на понад 100 російських металів, мінералів та хімічних продуктів на суму близько 2,8 мільярда доларів для Росії. Це також значно збільшить вартість алюмінію, виплавленого або відлитого в Росії, для входу на американський ринок, щоб протидіяти шкоді для вітчизняної алюмінієвої промисловості, яка потерпає від цін на енергоносії в результаті вторгнення Росії в Україну", – йдеться у заяві Білого дому, яку цитує ЄП.

санкції проти рф протидія рф україна-сша військова допомога

Знак гривні
Знак гривні