У Венеції пересихають канали, гондоли простоюють (ФОТО, ВІДЕО)

Гондоли не можуть здійснювати навігацію деякими зі знаменитих каналів Венеції, оскільки Італія стикається з перспективою чергової посухи.

Про це пише The Guardian.

Тижні сухої зимової погоди викликали занепокоєння, що Італія може зіткнутися з черговою посухою після надзвичайної ситуації минулого літа, коли в Альпах випало менше половини нормальної кількості снігу, згідно з даними вчених та екологічних груп.

5000.webp

Фото: Мануель Сільвестрі / Reuters

Попередження пролунало в той час, коли Венеція, де зазвичай найбільше турбують повені, зіткнулася з незвично низькими припливами, які унеможливлюють навігацію гондол, водних таксі та карет швидкої допомоги деякими з її знаменитих каналів.

6000.webp

Фото: Мануель Сільвестрі / Reuters

Італійські річки та озера страждають від гострої нестачі води, заявила в понеділок екологічна група Legambiente, звертаючи особливу увагу на північ країни.

У По, найдовшій річці Італії, яка протікає від Альп на північному заході до Адріатичного моря, води на 61% менше, ніж зазвичай в цю пору року, йдеться в заяві.

У липні минулого року Італія пережила найсильнішу за останні 70 років посуху й оголосила надзвичайний стан в районах, прилеглих до По, на які припадає приблизно третина сільськогосподарського виробництва країни.

"Ми перебуваємо в ситуації дефіциту води, який накопичувався з зими 2020-2021 років, – цитує щоденна газета Corriere della Sera експерта з питань клімату Массіміліано Паскуї з італійського науково-дослідного інституту CNR.

"Нам потрібно відновити 500 мм у північно-західних регіонах: нам потрібно 50 днів дощів", – сказав він.

посуха зміни клімату венеція канали

Знак гривні
Знак гривні