Ракетний удар росіян по автомобілю з іноземними волонтерами у Бахмуті (ВІДЕО)

Видання The New York Times опублікувало відео удару росіян по автомобілю з іноземними волонтерами у Бахмуті. Від удару один волонтер загинув, ще пʼятеро дістали поранення. Відео зняв естонський волонтер з організації Frontline Medics Ерко Лайдінен, який перебував поряд.

Про це повідомляє "Бабель".

Журналісти NYT розповіли, що росіяни вдарили по машині волонтерів за кілька хвилин після того, як ті почали надавати допомогу пораненому цивільному. Спочатку вважалося, що цей удар був ненавмисним, але тепер видання вважає, що росіяни цілеспрямовано стріляли саме по волонтерах.

По автомобілю вистрілили протитанковою керованою ракетою із системи «Корнет», яка є на озброєнні російської армії. До того ж машина волонтерів мала чіткі розпізнавальні знаки медиків, а «Корнет» має можливість для операторів детально роздивитися свою ціль. Запуск ракети відбувся з території, де стоять російські позиції.

2 лютого в Бахмуті росіяни обстріляли групу іноземних волонтерів. Тоді загинув американський волонтер, голова групи Global Response Medicine Піт Рід. Також поранення дістали ще пʼятеро людей, серед яких норвезькі волонтери Сандер Сьорсвен Трельвік і Саймон Джонсен. Зараз вони в безпеці та невдовзі повернуться додому.

бахмут воєнні злочини рф волонтери

Знак гривні
Знак гривні