"Мавка" нарешті виходить у прокат. Український мультфільм також покажуть у країнах Європи

Український мультфільм-довгобуд «Мавка. Лісова пісня» через сім років виходить у прокат. Його покажуть у кінотеатрах з 2 березня.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці мультфільму.

Як пише Forbes.ua, анімаційний повнометражний фільм «Мавка» примудрився стати феноменом ще до релізу на великих екранах: з анімованою героїнею виходив численний мерч, а права на показ мультфільму купили понад 20 країн.

«Мавку» покажуть у всіх країнах Європи, окрім Великої Британії, з якою ведуться перемовини. Також тривають обговорення зі США, Латинською Америкою і пошук партнера, що «закрив» би всю Азію.  

321608473_694949072004337_3055653190537542460_n.jpg

Як «Мавка» знаходила дистриб’юторів? Фінальний акорд на цьому шляху відбувся на кіноринку Каннського фестивалю, де команда проєкту домовилася про прокат у більшості країн.

Команда «Мавки» веде перемовини з польськими партнерами про спільні активності. Поляки просять надати право на прокат мультфільму українською, щоб його могли побачити українські переселенці в Польщі. Пісні з мультфільму дублюватимуться локальними артистами. У планах – акції з цими піснями в деяких країнах, перелік яких ще узгоджується.

Про те, що FILM.UA працює над анімованою історією за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки, вперше заговорили в 2015 році. «Мавка» заробила реноме довгобуду. Але піар-кампанія «Мавки» розпочалась ще до старту продакшну і стала успішною, бо новина про мультфільм за мотивами Лесі Українки потрапила в тренд на автентику і захист довкілля.

Станом на липень 2021 року загальний бюджет мультфільму оцінювався у 187,2 мільйона гривень, а частка державного фінансування становить 49,5 мільйона гривень. Режисерами анімаційного повнометражного фільму стали Олег Маламуж, Олександра Рубан. Саундтреки до мультфільму створив гурт «ДахаБраха».

мультфільм мавка війна культура

Знак гривні
Знак гривні