Росіяни провели в Римі “рускій бал”. Жаліються на “самоцензуру” через “соціальний клімат”

Попри економічні санкції та політичне засудження з боку європейських чиновників повномасштабного вторгнення Росії в Україну, органи пропаганди “русского міра” продовжують успішно функціонувати на території Євросоюзу. У суботу, 14 січня, під патронатом посольства Росії в Італії та Россотруднічества в Римі у історичному палаці Бранкаччо пройшов “Великий історичний (руський) бал”. Спонсорами свята роспропаганди виступили десятки італійських алкогольних брендів і готельних мереж.

На факт проведення балу звернули увагу українські активісти. Подія відбувалась в день обстрілу Дніпра російськими ракетами, в цей же день організували її пікетування.

У підсумковому релізі росіяни написали, що захід проводився вдесяте, його було присвячено 150-річчю від дня народження композитора Сергія Рахманінова. “Організаторами заходу під патронажем Міжнародної ради ЮНЕСКО з танцю виступають президент Національної компанії з історичного танцю Ніно Граціано Лука, ідейний натхненник балу, журналіст і популяризатор російської культури Юлія Базарова за підтримки культурної асоціації "Друзі Великої Росії". Гостями балу стали італійські та російські виконавці, у тому числі випускники та викладачі Російської академії музики ім. Гнєсіних”, - йдетьс в повідомленні.

ant_9673.jpg

Фото з "руського балу". http://www.eventi-rome.com/

Базарова розповіла росЗМІ, що цього року “довелося зіткнутися з труднощами при підготовці балу”. "По-перше, нам довелося замінити у назві "Великий російський бал" на "Великий історичний бал". Наші партнери отримали неоднозначні послання, які могли загрожувати провокаціями. На жаль, у нинішньому соціальному кліматі довелося підкорятися самоцензурі", - наголосила вона.

За її словами, кілька італійських університетів, зі студентами яких завжди велася активна співпраця, фактично не дозволили їм підтримувати контакти та перестали відповідати на листи асоціації. Незважаючи на те, що концепцію балу, який має як постійних учасників, так і нових шанувальників, довелося трохи змінити, Базарова зазначила, що головна його мета - "бути мостом між Росією та Італією і пропагувати російські історію та культуру" - залишається незмінною.

Патронами балу, судячи з його офіційної сторінки, виступили:

Спонсорували “свято”

россотруднічество підтримка війни пропаганда росія італія

Знак гривні
Знак гривні