США підтримують ініціативи союзників надати Україні танки – Пентагон

Сполучені Штати підтримують ініціативи союзників і партнерів надати Україні важке озброєння, включно з танками, однак для цього потрібно також забезпечити навчання воїнів ЗСУ та базу для ремонту й обслуговування техніки.

Про це у четвер під час брифінгу в Пентагоні заявив речник міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає Укрінформ.

«Ми абсолютно підтримуємо будь-які типи оборонних спроможностей, які наші міжнародні союзники й партнери можуть надати Україні, включно з танками», – зауважив Райдер.

Читайте також: Часу обмаль. Захід має відкинути зайву обережність і надати Україні танки, – The Economist

Однак, за його словами, одним з основних чинників, який враховується при цьому, є забезпечення можливостей для навчання українців, а також обслуговування такого озброєння. У цьому зв’язку він наголосив: «Ми продовжимо розглядати всі варіанти, коли йдеться про можливості, які ми надаємо Україні».

Leopard_2_A5_der_Bundeswehr.jpg.webp

Leopard 2. ©Bundeswehr/Modes

Представник Пентагону висловив переконання, що це питання обговорюватиметься на зустрічі Контактної групи з питань оборони України в німецькому Рамштайні 20 січня. Водночас, за його словами, увага учасників засідання буде зосереджена також на протиповітряній обороні Україні та постачання їй боєприпасів.

Крім того, Райдер повідомив, що зараз відбувається підготовка для проведення навчань підрозділів ЗСУ на БМП Bradley, які будуть передані Україні в межах останнього масштабного пакета оборонної допомоги від США.

«Ці бойові машини будуть поставлені спочатку в Німеччину, де українці зможуть пройти тренування на них в рамках загальновійськових та спільних маневрових навчань», – уточнив речник Пентагону.

Він зазначив, що ці навчання мають розпочатися наступного тижня в Німеччині.

Читайте також: Хто може передати Україні танки: позиції Польщі, Фінляндії, Німеччини та Великої Британії

Нагадаємо, 11 січня Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard. Як заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, Польща здійснюватиме тиск на інші європейські країни у справі передачі Україні танків Leopard 2.

танки військова допомога західна зброя пентагон

Знак гривні
Знак гривні