У США виготовлять для України 14 комплексів VAMPIRE, ця мобільна система є досить новою розробкою (ФОТО, ВІДЕО)

Компанія L3Harris Technologies виготовить для України 14 модульних ракетних комплексів VAMPIRE, перші чотири ракетні системи мають поставити до середини 2023 року.  Вартість контракту становить 40 млн доларів. 

Про це повідомляється в пресрелізі L3Harris Technologies.

Згідно з контрактом з міністерством оборони США, компанія встановить VAMPIRE на транспортні засоби, надані урядом США. Усі 14 систем мають бути поставлені до кінця 2023 року.

" Мобільна система VAMPIRE дозволить сухопутним військам України виявляти та збивати ворожі безпілотники, а також захищатися від наземних загроз з боку противника. Системи призначені для забезпечення критично важливих захисних засобів, які допоможуть Україні захистити цивільну інфраструктуру від атак", – йдеться в повідомленні. 

L3Harris-Vampire-Demonstrates-Ability-to-Provide-the-Right-Capability-at-the-Right-Time-teaser-1.png

Фото: mil.in.ua

Як інформує "Мілітарний", мобільна система VAMPIRE – порівняно нова розробка. Польові випробування VAMPIRE почалися в 2021 році, а влітку 2022 року компанія продовжила випробування дальності уражання цілей та загальної надійності систем.

«З серпня ми інвестували в закупівлі, тестування та сертифікацію, щоб виробництво VAMPIRE могло початись без затримки», — сказав Люк Савой, президент відділу спостереження та розвідки L3Harris.

Система керованого озброєння VAMPIRE інтегрує оптико-електронну систему WESCAM MX-10 з тепловізійною та телевізійною камерами, що відповідає за виявлення цілей і наведення та пускову установку чотирьох 70-мм керованих ракет APKWS.

Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS) – це система лазерного наведення, яку встановлюють на ракети Hydra 70. Така модернізація робить із некерованих авіаційних ракет високоточні боєприпаси.

військова допомога україна-сша західна зброя

Знак гривні
Знак гривні