Фото дня. Наслідки потужного шторму у Каліфорнії, через який оголосили надзвичайний стан

В американському штаті Каліфорнія стався потужний шторм, передуючи ще одній серії штормів, що насуваються, і підвищуючи потенціал для затоплення доріг, підйому річок і зсувів ґрунту.

Про це пишуть AP, Reuters, NYT.

Національна метеорологічна служба США попередила про "невпинний парад" штормів, які є довгими шлейфами густої вологи, що тягнуться до Тихого океану, здатними скинути приголомшливу кількість опадів.

Сильний вітер обрушився на столицю штату Сакраменто на вихідних, поваливши дерева і знеструмивши понад 300 000 споживачів, тимчасом як Каліфорнія готувалася до чергової серії штормів на цьому тижні, які можуть принести додаткові повені, більше відключень електрики та руйнувань, а також небезпечні селеві потоки.

Очікується, що найпотужніший з них прийде в понеділок-вівторок, що знову викликає занепокоєння метеорологів щодо широкомасштабних руйнувань. За даними Національної метеорологічної служби, в багатьох районах Каліфорнії може випасти така кількість опадів, яка буває лише раз на п'ять або 10 років.

Останні шторми яскраво проілюстрували наслідки підвищення температури моря і повітря, спричиненого зміною клімату. "Ці шторми посилюються кліматичними змінами", – заявив на пресконференції міністр природних ресурсів Каліфорнії Уейд Кроуфут.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у штаті.

EU73PO6AJBP4RN4W5V4WTB5ZLM.jpg

REUTERS/Fred Greaves

IFXVDU6P6RME7EZTRRZVKSDICM.jpg

REUTERS/Fred Greaves

VXTC6O7Q6ZOWVGO2WIZTFWNSIY.jpg

REUTERS/Fred Greaves

UK44ZFDMKRICBOTEDAYJ3IDD2U.jpg

REUTERS/Fred Greaves

VSTRCIJBNZJWXMNV3PQEVPKKMA.jpg

REUTERS/Fred Greaves

зміни клімату сша шторм негода

Знак гривні
Знак гривні