Хто з росіян запускає дрони-камікадзе і де в РФ готують операторів "шахедів", – розслідування

Російських військових, які запускають ударні безпілотники іранського виробництва, підготовляють у спеціальному центрі у Коломні.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» та «Наших грошей. Львів».

Журналісти виявили, що російські військові навчаються запускати дрони-камікадзе по Україні у 924-му Державному центрі безпілотної авіації міноборони РФ, який розташований у місті Коломна (Московська область).

Цей центр — головна «кузня» операторів дронів для російського війська. Він не лише готує спеціалістів по дронах, а й випробовує усі види безпілотників перед постачанням на озброєння армії РФ.

У серпні 2022-го росіяни під прикриттям армійських змагань «Соколиная охота» в Ірані найімовірніше вчилися керувати дронами-камікадзе.

Журналісти ідентифікували чотирьох військових, які їздили до Ірану і можуть бути причетними до запуску дронів по критичній інфраструктурі України: капітана ВПС РФ Андрєя Стєпового, лейтенанта ВПС РФ Євгєнія Глухова, Сєргєя Созінова і Глєба Півкіна. Усі росіяни з Коломни та є військовослужбовцями 924-го Держцентру безпілотної авіації міноборони РФ. З деякими з них журналістам вдалося поспілкуватися телефоном.

Повний текст розслідування читайте тут.

росія-іран шахеди воєнні злочини рф удари по енергосистемі

Знак гривні
Знак гривні