Новорічний удар по казармі в окупованій Макіївці: сотні загиблих окупантів, – ЗМІ (ВІДЕО)

Кілька сотень російських військових загинули в новорічну ніч в окупованій Макіївці на Донеччині.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

За даними Управління, російських військових і мобілізованих завезли до будівлі Політехнічного училища №19 у місті.

«У результаті «необережного поводження з нагрівальними приладами», нехтуванням заходів безпеки, курінням у невстановленому місці, Санта упакував в мішки близько 400 трупів», – йдеться в повідомленні.

Крім того, російські пропагандистські канали заявили про удар по Макіївці нібито з комплексу HIMARS, передає російська служба Радіо Свобода.

Зокрема, російський провоєнний канал «Царьград» повідомив, що в місцевих чатах кількість загиблих оцінюють «сотнями людей». Проросійський канал «Оперативные сводки» повідомив про 500 загиблих. Російський військовий блогер Борис Рожин, який висвітлює війну, повідомив у телеграмі, що станом на вечір 1 січня «завали ще розбирають».

Про великі втрати російських окупаційних військ повідомляє також журналіст Денис Казанський.

"У Макіївці окупантам прилетів новорічний подарунок. Ударом «Хаймарса» було знищено 19 училищ у селищі Шлях Ілліча, де розташована казарма російських мобіків. Від будівлі практично нічого не лишилося. У місцевих чатах макіївчани повідомляють про сотні загиблих.

Зважаючи на те, що занили навіть пропагандисти Владлен Татарський, Данило Безсонов і Царьов, втрати справді зашкалюють. Точних цифр ніхто не розкриє, але за тональністю постів зрозуміло, що вони дуже високі. Тож у новорічні свята родичам мобілізованих росіян доведеться зустрічати сотні трун з України.

Знову ж таки маємо гарний привід порівняти дії Росії та України. Якщо російські м'ясники на новий рік без жодного сенсу били дорогими крилатими ракетами цивільними, то ЗСУ спрацювали професійно і точково. Ліквідували когось треба", – написав Казанський.

Журналіст Богдан Буткевич оприлюднив попередню інформацію щодо інциденту у Макіївці.

"Отже, за інформацією, яка може збільшитися, на момент удару в будівлі ПТУ було:
24 військовослужбовця 20-го загону спеціального призначення ВВ ПриВО ЗС рф;
20 військовослужбовців 360-го учбового полку зв'язку ВВ МВС рф (в/ч 5204).
242 військовослужбовця 631-о регіонального учбового центру БП ракетних військ і артилерії ЗС рф.

Останній рядок – це найсмачніше. Навіть не тільки тому, що їх було багато. І що майже всі з них – або 200, або дуже важкі, без шансів на відновлення, 300.
Головне – це ж артилеристи та ракетники. Тобто, саме ті, хто потім би стріляв по наших дітях. Саме ті, яких навряд би кинули в лобову атаку– бо все ж на них витрачений час та ресурси.
Ну, й за інформацією з рашистських же пабліків, ці недоартилеристи не тільки мінуснулися самі, а ще й разом з технікою, яка стояла навколо будинку ПТУ", – написав Буткевич.

Доповнено

Генштаб ЗСУ у своєму зведенні від 2 січня підтвердив удар по Макіївці, але втрати росіян на рівні особового складу не назвав, оскільки вони ще уточнюються. Генштаб лише вказав кількість знищеної та пошкодженої техніки — 10 одиниць.

4 січня міністерство оборони Росії повідомило, що кількість загиблих від удару по базі окупантів у Макіївці Донецької області становить 89 осіб. Серед них є заступник командира полку підполковник Бачурін.

Міноборони Росії звинувачує в ударі самих військових: мовляв, попри заборону, російські солдати масово використовували мобільні телефони, і сигнал запеленгували українські захисники.

У британській розвідці вважають, що поряд із розташуванням російських військ могли зберігати боєприпаси. Є імовірність, що вони здетонували під час удару. Британська розвідка наголошує, що інцидент із масовим знищенням окупантів у Макіївці підкреслює непрофесійні дії російської армії, які вона демонструвала у минулому.

втрати ворога Макіївка мобіки

Знак гривні
Знак гривні