Міському голові Полтави Мамаю повідомили про підозру. Цікавий факт про зустрічі мера

Меру Полтави Олександру Мамаю повідомили про підозру у розголошенні інформації про розміщення позицій Сил оборони України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

"За матеріалами СБУ міському голові Полтави повідомлено про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами", — йдеться у повідомленні.

322477088_698087805179254_2035079858112917262_n.jpg

Досудове розслідування проводять слідчі Полтавського управління СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Як повідомляє місцеве видання "Полтавщина", НАБУ розслідує корупційну справу щодо хатніх прибиральниць міського голови Полтави, яка теж з часом може конвертуватися у ще одну підозру.

Нагадаємо, у 2021 році Олександра Мамая занесли в базу «Миротворця» за його висловлювання в інтерв’ю телеканалу «НАШ». Зокрема, він тоді заявив, що на Донбасі "брат іде на брата" і що там воюють "дві наддержави — США та Росія".

Цікавий факт

Мамаю вручили підозру після того, як він провів зустріч з Полтавською обласною федерацією східних єдиноборств "Дракон". Судячи з місцевих новин, це не перша зустріч. Короткий пошук в гуглі і Юконтролі показав, що керує "Драконом" Павло Кицько, який постив фоточки на тлі Кремля, подивися можна тут (потрібно гортати фотки). Він же має сторінку на російському ВКонтакті, звідки є лінк на ось такий сайт з московськими попами серед купи різних людей.

На фото нижче керівник полтавської федерації "Дракон" Павло Кицько. Зі спортсменами "Дракону" мер Полтави Мамай зустрічався і раніше, і перед врученням підозри

мамай сбу Полтава

Знак гривні
Знак гривні