Погода на вихідних: у багатьох областях очікуються дощі

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних, коли багато українців святкуватимуть Різдво Христове, буде похмурою та вогкою. У багатьох областях очікуються дощі, місцями пройде мокрий сніг.

Погода в суботу 24 грудня

У суботу по всій Україні встановиться плюсова температура. На півдні, у Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях повітря прогріється до +5…+7 °С, на півночі, у центрі та Луганській області — до +2…+4 °С. У решті регіонів очікується близько +3…+5 °С. У Святвечір термометри покажуть близько 0 °С, у західних областях та на Волині — до +4 °С.

У всіх областях країни буде хмарно з проясненнями, місцями пройдуть дощі.

Погода в неділю 25 грудня

Різдвяного ранку мешканців Житомирської, Київської, Сумської, Чернігівської, Полтавської та Черкаської областей очікує дощ із мокрим снігом. На решті території країни мінлива хмарність, можливі невеликі дощі.

Найтепліше буде у Херсонській, Чернівецькій, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях (до +8 °С), найпрохолодніше — у Київській, Сумській, Чернігівській, Житомирській, Луганській, Черкаській та Кіровоградській областях (близько 0 °С). В інших регіонах країни прогнозується +3…+5 °С.

Погода в понеділок 26 грудня

Погода на початку тижня буде сльотавою та переважно похмурою, місцями можливі дощі, а в Житомирській та Рівненській областях очікується мокрий сніг. У Львівській та Івано-Франківській областях повітря прогріється до +6…+8 °С. На півночі та в центрі країни температура повітря становитиме близько 0 °С, на півдні та південному сході, у більшості західних регіонів та на Волині — +2…+4 °С, в інших областях — +1…+3 °С.

Геомагнітні бурі

Удень 25 та 26 грудня очікуються незначні магнітні бурі, тому від інтенсивних тренувань та іншої фізичної активності краще відмовитись, особливо людям із серцево-судинними захворюваннями. Святкові вихідні краще провести вдома у спокійній атмосфері.

зима довкілля прогноз погоди природа

Знак гривні
Знак гривні