Український безпілотник ШАРК оновили, тепер він може бути в повітрі вдвічі довше (ФОТО)

Українська компанія Ukrspecsystems оновила розвідувальний безпілотник Shark (ШАРК).

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Ми довго до цього йшли – місяці розробок, тестів, випробувань і от можемо офіційно заявити – ШАРК розправив крила і готовий до нових викликів.

Подовжений до 3,4 м розмах крил та потужніша батарея дозволяють оновленому ШАРКу знаходитися в повітрі вдвічі довше – до 4-х годин.

А це означає можливість вдвічі довше вести розвідку та коригування, кратно збільшити обсяг зібраної інформації та вдвічі довше тримати ситуацію на ділянці фронту під контролем в режимі реального часу", – розповіли у компанії.

Там також зазначили, що тепер усі БпЛА ШАРК будуть з такими параметрами, і саме такі безпілотники скоро надійдуть до Збройних сил України.

319637826_589304976536467_7033928455661598992_n.jpg

Безпілотник ШАРК. Фото: Ukrspecsystems

Попередня версія цього БпЛА мала розмах крил 1,91 метра (про інші технічні характеристики докладніше тут).

Нагадаємо, що розробка ШАРК велася вже під час повномасштабного вторгнення і від проєкту до першого польоту тривала менше ніж пів року.

ШАРК сконструйований спеціально для проникнення на тимчасово контрольовану ворогом територію: для проведення глибинної аеророзвідки та коригування, у тому числі західного далекобійного озброєння – зокрема, HIMARS.

Безпілотник має надійний зашифрований зв’язок та камеру з 30-кратним оптичним збільшенням і додатковим цифровим зумом. Апарат може заглибитися в тил ворога до 60 км та вести спостереження на відстані до 5 км. Його максимальна швидкість — 150 км/год.

українські розробки шарк аеророзвідка українські бпла

Знак гривні
Знак гривні