Яку тактику застосовують російські війська у районі Бахмута

OSINT-аналітик John Helin пише про те, яку тактику застосовують російські окупанти на найгарячішій ділянці фронту – в районі Бахмута. Наводимо переклад треду.

Докази вказують на те, що Росія вкладає багато ресурсів в оточення Бахмута, використовуючи ці лобові атаки для того, щоб затиснути захисників міста.

Загалом, багато наративів, що надходять з Бахмута, є дивними. Наприклад, про "хвилі атак людською навалою у стилі Першої світової війни".

Насправді ми не маємо доказів атак у стилі Першої світової війни, що, однак, не означає, що повідомлення про постійні атаки російської піхоти на українські позиції не відповідають дійсності.

FjoNu1xXEAMvQ49.png

Схоже, що Росія взяла на озброєння тактику постійного засилання штурмових груп чисельністю до 4-х осіб для промацування української оборони. Звісно, Росії все одно, чи будуть ці загони живі або мертві, якщо вони завдаватимуть втрат і виявлятимуть українські позиції.

При цьому Росія має артилерійську перевагу в цьому районі й використовує її для завдання ударів по цих українських позиціях вдень і вночі, а також по районах постачання в українському тилу. Це також використовується у поєднанні з атаками зондувальних ударних груп.

За інформацією з фронту, росіяни вже досить добре освоїли цю тактику, і це створює навантаження на українські підрозділи в цьому районі, змушуючи їх пристосовуватися. Росія також відтісняє українців назад і перекриває шляхи постачання до міста.

Це найбільш помітно на південній стороні міста, де російські війська перебувають на підступах до Кліщіївки.

FjoN9ntX0AMD5KM.png

Росія також намагається застосувати таку ж тактику оточення на інших ділянках фронту. Наприклад, на північ від Соледара росіяни просунулися до Яковлівки (знову).

Загалом, втрати навколо Бахмута, схоже, будуть великими для обох сторін, оскільки й Росія, і Україна мають намір контролювати цю територію і втрачати людей у "бахмутській м'ясорубці".

FjoOolEXkAAQC3r.png

Від ТЕКСТІВ: Про тактики російських військ у районі Бахмута з використанням штурмових груп також розповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий.

"Вони зосередили всю артилерію та авіацію, РСЗВ. Навколо Бахмута противник змінив тактику. Замість БТГр противник почав використовувати штурмові новостворені загони, які націлені на атакувальні дії.

Під прикриттям місцевості та погоди вони намагаються підійти до наших передових ліній, вступити у ближній бій, щоб зв’язати підрозділи ЗСУ боєм та прорвати нашу оборону", – зазначив Череватий.

Він також заявив, що на Бахмутському напрямку за добу окупанти здійснюють понад 200 обстрілів позицій ЗСУ.

бахмут битва за донбас тактика

Знак гривні
Знак гривні