Провокація? У Києві з'явилися сітілайти зі сфальсифікованими даними про кількість жертв Голодомору (ФОТО)

Напередодні Дня пам'яті жертв Голодоморів по Києву розмістили сітілайти зі свідомо брехливими даними про кількість жертв Голодомору-геноциду.

Про це повідомляє громадський активіст Олег Слабоспицький.

"Я нагадаю, що торік виник скандал з тодішнім керівництвом Музею Голодомору, яке без жодних доказів вирішило збільшити кількість жертв з 3,9 млн до 10,5 млн осіб. Явно маючи на меті підіграти Росії й дискредитувати процес визнання Голодомору геноцидом у світі.

Сам музей тоді фактично опинився під негласним кураторством офіцера КДБ та СБУ, який створив атмосферу залякування та шантажу співробітників. За останні 5 років з музею звільнилось близько 100 осіб. Ця історія закінчилась звільненням у липні 2022 року попередньої директорки-фальсифікаторки Олесі Стасюк та проведенням у музеї повного аудиту", – написав Слабоспицький

Активіст закликав звернути увагу на розміщені у столиці сітілайти Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут національної пам'яті, Музей Голодомору.

Слабоспицький наголошує, що було б важливо дізнатись, яким чином взагалі такі сітілайти з'явились по Києву і хто дав дозвіл на цю провокацію напередодні Дня пам'яті жертв Голодоморів. Він адресував своє запитання до Служби безпеки України, Департаменту суспільних комунікацій КМДА, Управління з питань реклами КМДА та КП "Київреклама".

1.jpg

Фото: Олег Слабоспицький/Фейсбук

Нагадаємо, що ТЕКСТИ рік тому опублікували статтю-розслідування «Десять міліонів пятсот тищ. І крапка». Українцям нав’язують суперечливі дані про 10,5 мільйонів жертв Голодомору, яка викликала великий резонанс у суспільстві.

У своєму матеріалі ми детально пояснили, звідки взялися цифри у 10,5 мільйонів жертв (тоді як розрахунки фахівців Інституту демографії свідчать про 3,9 млн загиблих), хто стоїть за спробами фальсифікації історії й чому там виразно стирчать вуха Росії.

Ми опублікували цю статтю, оскільки вважаємо, що натягувати аргументи на свою політичну тезу, щоб довести, що наш Голодомор страшніший, ніж Голокост, – вкрай шкідливий підхід. І він зашкодить світовому визнанню нашої трагедії. Радимо прочитати цей матеріал, адже він дуже докладний, ґрунтовний і підкріплений графіками, розрахунками та висновками науковців.

київ фальсифікації голодомор

Знак гривні
Знак гривні