Війна з трансформаторами триває. Цього разу ворог розширив географію ударів, аби уникнути ППО

Ми зібрали з відкритих джерел інформацію про нову хвилю російських ракетних обстрілів і показали її на карті. Командування Повітряних сил ЗСУ повідомляє, що у вівторок 15 листопада Росія запустила близько сотні ракет по енергетичних об'єктах по всій країні. Цього разу географія обстрілів ширша, ніж під час минулих атак у жовтні та на початку листопада. Удару зазнали здебільшого області на правобережжі України, було кілька ударів і по лівобережжю. Більшість ракет вдалося збити.

15_11.jpg

Карта ракетних обстрілів за даними з повідомлень у медіа

Схоже, що росіяни продовжують атаку на підстанції 330 кВ та 750 кВ. Вони розподіляють енергію від високовольтних ліній електропередач по менших лініях і до кінцевих споживачів. Без підстанцій енергомережа не може передавати енергію, навіть якщо її виробляється вдосталь. Про те, чому росіяни нищать підстанції, та якими є довгострокові цілі ворога, читайте в нашій статі.

Чим ця атака відрізняється від попередніх? По-перше, широкою географією: ворог бив по різних регіонах, щоб уникнути української протиповітряної оборони. По-друге, це один з наймасовіших обстрілів за кількістю застосованих ракет. Ви можете порівняти кількість випущених ракет із тим, що запускала Росія на початку великого вторгнення. Детальніше дивіться тут. По-третє, наскільки нам відомо з відкритих джерел, всі ракети, які летіли над Києвом — збили. Ймовірно, на будинки в місті впали залишки збитих ракет.

інфографіка енергетика обстріли карта

Знак гривні
Знак гривні