Скандал з прославлянням Росії у Лаврі: СБУ розслідує інцидент, у Звенигородці заборонили діяльність УПЦ МП

Звенигородська міська рада Черкаської області заборонила на своїй території діяльність Української православної церкви московського патріархату.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми вирішили заборонити діяльність московської церкви на території міської громади. Повідомили усім правоохоронним органам про ухвалення даного рішення, щоби вони відповідно відреагували. Вирішили не чекати рішення Верховної Ради. Останньою краплею стало відео з Печерської Лаври, де московські попи славили Росію", – сказав міський голова Звенигородки Олександр Саєнко.

Нагадаємо, 13 листопада священник ПЦУ Михайло Омелян оприлюднив у Facebook відео, на якому прихожани в Лаврі співають "Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается Матушка – Русь".

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що правоохоронці встановлюють аутентичність відео із Києво-Печерської Лаври, на якому під час богослужіння прославляють Росію.

У СБУ запевнили, що вивчають усі деталі інциденту. Там обіцяють, що ситуація не залишиться без відповідної реакції.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

релігійна безпека сбу упцмп російська пропаганда

Знак гривні
Знак гривні