У Херсоні покинуті військові РФ переодягаються в цивільне, можливі провокації

У Херсоні російські військові перевдягаються у цивільне, а форму і бронежилети ховають у смітниках.

Про це інформує Центр національного спротиву України.

"За даним нашого підпілля, у різних районах міста помічено людей у цивільному одязі зі зброєю. Також, по смітниках та в окремих підходах захована російська уніформа, шоломи та бронежилети.

Росіяни можуть спробувати створити картинку, що нібито місцеве населення відбивається від ЗСУ. Насправді ці солдати – це просто смертники, яким командування пообіцяло “шляхи відходу”. Напевно, підірваний Антонівський міст був одним з цих шляхів.

Місцевий спротив знає про місця перебування таких “цивільних”, отже про це і знають наші підрозділи, які проводять спецоперацію зі звільнення Херсона" – йдеться в повідомленні.

zsu2.jpg

Фото: ЦНС

Водночас заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський закликав жителів Херсона та інших населених пунктів правобережної Херсонщини найближчими днями дотримуватись максимальної обережності: мінімізувати пересування містом, не торкатися будь-яких підозрілих предметів, зокрема кинутого транспорту та техніки окупантів.

"Не намагайтеся заходити в адміністративні будівлі та місця колишньої дислокації орків, це може бути небезпечно!" – наголосив Соболевський.

Доповнено:

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань повідомив, що велика частина загарбників не змогла перебратися через Дніпро. Вони перевдягаються у цивільний одяг та ховаються, є ті, хто потонув, намагаючись перебратися через річку. Хлань не виключає, що ворог може вдатися до провокацій в обласному центрі.

Зараз якраз на фінальній стадії – деокупація правого узбережжя Херсонщини, міста Херсон, зазначив Хлань. Проте він додав, що попереду багато роботи із зачистки, розмінування.

Хлань наголосив, що на період зачистки краще знаходитися по домівках, треба бути дуже обережними.

цнс відхід окупантів звільнення півдня херсон

Знак гривні
Знак гривні