"Щонайменше тиждень для відступу". Резніков назвав кількість російських військ у Херсоні

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росії знадобиться щонайменше тиждень, щоб вивести свої війська з Херсона.

Про це він розповів в коментарі Reuters.

Міністр оборони заявив, що Росія має 40 000 військових у Херсонській області, і що вона все ще має сили в місті, навколо міста та на західному березі величезної річки Дніпро, попри те, що оголосила про їхній відступ.

"Не так просто вивести ці війська з Херсона за один день чи два дні. Як мінімум, (це займе) один тиждень", – сказав він, заявивши, що важко передбачити дії Росії й що Київ зосереджений на своєму власному плані.

Резніков сказав, що відступ армії РФ звільнить сили з обох сторін для ведення бойових дій в інших місцях, і припустив, що Росія може посилити свої підрозділи в сусідній Запорізькій області, яка також була частково окупована протягом кількох місяців.

"Зима сповільнить будь-яку активність на полі бою для всіх сторін... Це вигідно для всіх сторін", – сказав міністр оборони. Олексій Резніков розказав, що Збройні сили використають зимовий час для підготовки, оновлення та підсилення.

Він спрогнозував, що Україна вийде з перерви сильною, посиленою тисячами солдатів, які проходять підготовку у Великій Британії.

314482529_455410243438726_2796327208235567719_n.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ на півдні триває. Сили оборони продовжують звільнення українських земель. Згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ, 9 листопада було звільнено 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

"Наступальні дії на зазначеному напрямку тривають. Тому, з міркувань безпеки операції, офіційне оприлюднення результатів буде згодом", – зазначили у Генштабі.

Відступ росіян звільнення півдня херсон резніков

Знак гривні
Знак гривні