Відео дня. ЗСУ в Снігурівці на Миколаївщині

Вранці 10 листопада бійці 131-го розвідувального батальйону Головного управління розвідки ЗСУ оприлюднили відеозвернення зі Снігурівки у Баштанському районі Миколаївської області. Місто було під окупацією Росії із 19 березня.

Снігурівка стратегічно важливий населений пункт, оскільки є зручним плацдармом на березі річки Інгулець і через неї проходить прямий автошлях та залізниця на Херсон.

Як повідомляє "Суспільне", інформацію про те, Снігурівка вільна від російської окупації, підтвердили місцеві жителі, які просили не називати їхні імена з метою безпеки.

"Вчора (9 листопада — ред.) ми побачили фото, на якій на нашій телевежі прапор український, ми з сестрою отримали дзвінок від тата, який перебуває у Снігурівці. Що росіяни втекли, при чому навіть, якщо машина ламалася, вони тікали пішки. Усе місто у слідах від гусениць. Раніше росіяни думали залишатися у Снігурівці, заселялися в пусті хати, але виїхали й залишили будинки. Тато розповів, що росіяни палили пусті хати, коли виїжджали", — розповіла жителька Снігурівки Світлана Кузнецова.

Як пише Liga.net, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу бригадний генерал Олексій Громов не підтвердив і не спростував на брифінгу об 11:30 звільнення населеного пункту.

В ефірі телемарафону голова Миколаївської ОВДА Віталій Кім сказав, що "чекатимемо офіційних повідомлень, але я знаю, що все добре, гумдопомогу, думаю завтра вранці відправимо".

Голова Офісу президента Андрій Єрмак оприлюднив у твіттері натяк на визволення Снігурівки від російських окупантів.

звільнення півдня контрнаступ зсу снігурівка миколаївщина

Знак гривні
Знак гривні