Іранський дрон Mohajer-6 розібрали на деталі: їх виготовили після 24 лютого і жодна з них не російська

Представники воєнної розвідки України знайшли інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники до Росії постачали після 24 лютого.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Гвинт безпілотника “Mohajer-6” був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році”, – розповів представник ГУР МО України Василь.

photo_2022-10-03_18-36-48-2.jpg

Захоплений ЗСУ іранський безпілотник “Mohajer-6”. Фото: mil.in.ua

Зазначається, що іранський Mohajer зібраний із деталей, вироблених в різних країнах. Більшість комплектуючих зі США. Також безпілотник має австрійський двигун та японську камеру. “Жодних російських елементів ми тут не знайшли. На одному елементі є напис і на фарсі (сучасна перська мова, має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону – Японія. Лазерний дальномір – китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва”, – розповів представник ГУР МО України.

Як іноземні компоненти опинилися в іранських дронах – зараз вивчають українські фахівці. Серійні номери та дані про виробників комплектуючих співробітники ГУР МО України вже передали країнам-партнерам.

росія-іран іранські дрони союзники рф розвідка україни

Знак гривні
Знак гривні