Нова допомога від США: танки, БТРи, бронекатери та дрони

Міністерство оборони США заявило про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні на суму $400 мільйонів.

Про це оголосила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

США надають Україні нову військову допомогу у розмірі $400 млн.

Новий пакет передбачає виділення фінансів на модернізацію протиповітряних ракет HAWK для їх подальшої передачі Україні. Крім того, здійснюватимуться постачання в Україну 45 оновлених танків Т-72Б із вдосконаленою оптикою, засобами зв’язку та бронюванням, а також 1100 тактичних БПЛА Phoenix Ghost, 40 броньованих річкових катерів, захищених систем зв'язку та систем спостереження.

За словами представниці Пентагону, США та Нідерланди разом оплатять відновлення танків Т-72, які перебувають на зберіганні у Чехії. Загалом Україні передадуть 90 танків. Вона додала, що частина з цих танків буде передана Україні ще до кінця цього року, решта — протягом наступного року.

Як повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, перші танки з нового пакету військової допомоги, які надають Україні Нідерланди, США та Чехія, Збройні Сили отримають у грудні. "Перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже наступного місяця", – повідомив Кулеба.

Фінансування виділяється також на модернізацію 250 броньованих машин безпеки M1117 та на обслуговування й підтримку боєготовності вже переданої техніки.

У пресслужбі Пентагону уточнили, що, згідно з ініціативою сприяння безпеці України (USAI), Сполучені Штати закуповують обладнання у промисловості. Оголошення про новий пакет допомоги є початком процесу укладання контрактів на надання Україні додаткових пріоритетних можливостей, зазначених у списку.

Джерела: Укрінформ, Liga.net.

україна-сша військова допомога західна зброя

Знак гривні
Знак гривні