Україна отримає Hawk, NASAMS, Crotale, БПЛА і системи боротьби з дронами, – Резніков

Україна отримає від партнерів системи Hawk, NASAMS, Crotale, а також системи боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами та БПЛА, які необхідні Україні для розвідки та наведення артилерії

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Інтерфакс-Україна.

"Після мого візиту до Брюсселя, де відбувалося засідання у форматі "Рамштайн" з ініціативи США, а потім був міністеріум країн НАТО, всі почули мене про те, що у нас пріоритетом номер один є протиповітряна, протиракетна оборона. Це наші партнери дуже добре зрозуміли. Сьогодні вони теж налаштовані насамперед на посилення саме захисту нашого неба.

Це і нові системи Hawk 23. Ви знаєте, що німецькі IRIS почали працювати. NASAMS вже в дорозі з відповідно підготовленими нашими екіпажами. Також ми отримуємо систему Crotale від французьких партнерів. Наразі ми доопрацьовуємо деякі інші системи від інших країн-партнерів", – сказав Резніков.

7cd2b04-b206705-reznikov-getty3.jpg

Олексій Резніков. Фото: GETTY IMAGES

Він запевнив, що також триватиме допомога щодо постачання Україні боєприпасів, які необхідні для артилерії, систем залпового вогню.

Резніков додав, що Україна отримає системи боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами, а також БПЛА, які необхідні Україні для розвідки та наведення артилерії.

"Наші партнери налаштовані не лише на короткострокову допомогу, і навіть не лише на середньострокову. На довгострокові розуміння перспектива у них теж є. Тому ми обговорюємо сьогодні все: хаби з ремонту та відновлення, створення нових майданчиків, розвиток та замовлення у їхніх виробників тієї зброї, яка потрібна Україні з розрахунку не на один місяць, не на два, не на три.

Тому що всі розуміють, що навіть перемога України, яка відбудеться (сподіваюся, що вона відбудеться в найближчому майбутньому), не означатиме, що ця підтримка зупиниться", – пояснив глава Міноборони.

резніков військова допомога західна зброя партнери України

Знак гривні
Знак гривні