Український танкіст дав технічну оцінку російському танку Т-90А (ВІДЕО)

Український танкіст та ютуб-блогер опублікував відео з детальним оглядом одного з основних бойових танків армії Росії Т-90А, який був захоплений українськими військовими.

Відео з’явилося у соцмережах блогера під ніком Shawshank Redemption, інформує "Мілітарний".

Судячи зі стану деяких вузлів та елементів, танк перебував на службі у росіян довгий час без відповідного технічного обслуговування.

На думку військового, такий стан бойової машини може вказувати на те, що останній капітальний ремонт у неї був не менше 15 років тому. А враховуючи те, що даний тип бронетехніки почали виготовляти лише у 2005 році, можна зробити висновок, що капремонту машина не проходила з моменту виготовлення взагалі.

До бійців ЗСУ, зі слів блогера, машина потрапила вже з пошкодженим нічним прицілом, оптичними приладами та елементами системи керування вогнем через погане обслуговування екіпажем.

Та попри занедбаний стан та низку несправностей, машина все ще здатна вести бій. Тому після ремонту стане у стрій до Збройних сил України.

Як зазначає автор відео, досвід використання танків Т-90А на російсько-українській війні показав, що низка конструкторських рішень під час розробки цієї машини стали провальними для поля бою.

Російський комплекс активної оптико-електронної протидії “Штора-1”, характерною особливістю котрого є два прожектори на башті танку, які світять променями в інфрачервоному спектрі, виявився неефективним. Він був створений для боротьби з керованими протитанковими ракетами, але не може протидіяти сучасним ПТРК, які використовують ЗСУ, зокрема американським FGM-148 Javelin.

Снимок экрана 2022-11-04 085429.png

Т-90А. Скріншот з відео.

Т-90 – глибока модернізація радянського танку Т-72Б, створеного в нижньотагільському “УКБТМ” у 1989 році. У 2004-2006 роках танк суттєво удосконалили та запустили у виробництво для ЗС Росії під індексом Т-90А.

Т-90А має низку важливих змін. У модифікації 2004 року нічним прицілом бойової машини слугує тепловізор “Буран-М”. З 2006 його змінив сучасніший тепловізор другого покоління “ЕССА”. Він має французьку матрицю Thales “Catherine FC”, стабілізований у двох площинах та інтегрований з його основним далекомірним каналом. Це дозволило збільшити дальність приладу нічного бачення з 1800 до 4000 м.

Стандартну башту зразка Т-72Б замінили на посилену зварну з габаритом лобових деталей у 950 мм, що значно збільшило її захищеність. Також танк отримав нову схему бронювання динамічним захистом “Контакт-5”.

Замість старого 840-сильного дизельного двигуна В-84-1, який встановлювався на Т-72Б, модернізована машина отримала новий 1000-сильний двигун В-92С2.

За офіційними даними, станом на початок 2012 року загальний випуск Т-90 та його модифікацій для ЗС Росії становив близько 500 танків: близько 120 Т-90, 32 одиниці Т-90А з нічним прицілом навідника “Буран-М” і близько 337 бойових машин Т-90А з тепловізором “ЕССА” з матрицею “Catherine FC”.

трофейна техніка танки зс рф зброя рф

Знак гривні
Знак гривні