Контррозвідка СБУ викрила шпигунку ФСБ, яка намагалися стати "подвійною агенткою" (ФОТО)

Служба безпеки затримала шпигунку ФСБ, яка намагалася проникнути в СБУ і стати «подвійним агентом»

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що жінка прикидалася українською патріоткою, яка намагалася втертися у довіру СБУ. Насправді ж вона виконувала завдання російських спецслужб, які хотіли зробити із неї «подвійного агента» для розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

Для виконання завдання ФСБ зловмисниця вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу у боротьбі з агресором.

photo_2022-11-02_08-32-05.jpg

"Утім, співробітники СБУ встановили, що у 2019 році вона була завербована російською спецслужбою через підконтрольне окупантам так зване «мдб лнр».

Після початку повномасштабного вторгнення вона виконувала вказівки агресора щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганської області.

photo_2022-11-02_08-32-05 (2).jpg

Отриману інформацію вона передавала до окупаційної адміністрації для проведення подальших репресій проти місцевих жителів", – розповіли в СБУ.

Знаючи про плани російських спецслужб щодо проникнення їхнього «крота», контррозвідка СБУ в результаті багатоходових заходів викрила зловмисницю та ідентифікували її «куратора».

photo_2022-11-02_08-32-06 (2).jpg

"Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію і затримали. Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – йдеться у повідомленні.

фсб сбу державна зрада російська агентура

Знак гривні
Знак гривні