Два нових мегазбори. "Повернись живим" збирає на українські дрони ШАРК, Фонд Притули на британські панцерники Spartan

Два найбільших волонтерських фонди оголосили про масштабні проєкти з придбання військового обладнання для ЗСУ.

«Повернись живим» оголосив наймасштабніший проєктний збір в історії фонду.

"Спільно з компанією OKKO запускаємо ініціативу «ОКО ЗА ОКО», метою якого є придбання 25 розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів «ШАРК» від української компанії Ukrspecsystems",— повідомили у "Повернись живим" .

Загальна вартість проєкту — 325 000 000 гривень

25 безпілотних комплексів — це загалом:

75 БПЛА
25 прохідних авто Torsus від Pulsar Expo, обладнаних пунктами управління
25 пускових установок

312350544_459288176301941_6134604849083129574_n.jpg

«У рамках проєкту ми придбаємо не просто розвідувальні безпілотники, а унікальну розробку, створену фахівцями нашого Фонду, виробниками БПЛА «Укрспецсистемс» і компанією Pulsar Expo, що забезпечує проєкт спеціальними автівками, які ми спільно перетворимо на наземні станції управління польотами. Кожен із 25-ти комплексів — це 2 БПЛА «ШАРК», наземна станція управління на базі повнопривідного авто і катапульта, або пускова установка. У загальну вартість проєкту також входять плюс ще 25 додаткових БПЛА, які знаходитимуться у резерві для оперативної заміни втрачених під час боїв», — розповів директор воєнного департаменту «Повернись живим» Андрій Римарук.

Як долучитися до збору коштів, докладно вказано тут.

Читайте також: В Україні розробили новий безпілотник SHARK: що він може (ФОТО, ВІДЕО)

Водночас Фонд Сергія Притули оголосив черговий мегазбір коштів на 50 британських бронетранспортерів Spartan.

"Гусеничний бронетранспортер FV103 Spartan — ідеальний інструмент для розвідки та наступу. ЗСУ вже мають успішний досвід використання цих машин — вони зіграли вагому роль під час контрнаступу на Харківщині. Нинішні погодні умови суттєво ускладнюють подальше просування української армії, і саме гусенична броньована техніка допоможе контрнаступати та перемагати й далі. 

50 Спартанів знаходяться у Великій Британії на складах зберігання. Щойно ми закриємо збір та проплатимо, почнеться процес їх відправки в Україну. На наших фронтах вони опиняться у найкоротші терміни." — повідомили у Фонді Притули.

Усі реквізити тут.

збір на зсу бпла волонтери бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні