"Путін – старий КДБіст, що був соціалізований у повній психів радянській системі", – експрезидент Німеччини

Західні лідери повинні усвідомити, що становлення президента РФ Владіміра Путіна відбувалося в «повній психів марксистсько-ленінській системі» і це минуле змішалося з його неоімперськими замашками.

Про це експрезидент Німеччини Йоахім Гаук заявив виданню Badische Zeitung, інформує ZN.ua.

За словами Гаука, це все є небезпечною сумішшю.

«Не можна забувати, наскільки глибоко люди на кшталт Путіна натхненні леніністським мисленням. Якщо маєш владу, ніколи не віддавай її. Нині ми бачимо це вже без комунізму – у його націоналістичних імперських жестах. Друге – хто сильніший, той і правий. Комуністичний принцип, який спостерігаємо сьогодні. Третє – безпорадність суспільства: «не дозволяй свободи думок». Це все народжене у комунізмі, а зараз відроджено. Немає свободи думок, немає суспільства, немає вільних ЗМІ. Четверте – «використовуй репресивний апарат», – перерахував Гаук принципи, які сповідує Путін.

Експрезидент Німеччини додав, що так навчали у КДБ, вихідцем якого є російський президент. І тепер, за словами Гаука, «це радянське змішалося з неоімперською ідеологією Росії». Він зазначив, що «це небезпечна суміш» і наголосив, що «у нас попереду ворог».

Гаук вважає, що корінь ставлення Путіна до України та способу ведення війни криється в тому, що президент РФ «старий КДБіст, який був соціалізований у марксистсько-ленінській системі, повній психів».

Нагадаємо, напередодні Владімір Путін виступив на дискусійній платформі "Валдай". Зокрема, він намагався перекласти на Захід відповідальність за провокування продовольчої та енергетичної кризи та російську війну в Україні.

Як зазначають аналітики ISW, Путін під час виступу на "Валдаї" продовжив заперечувати український суверенітет і відкинув саму ідею існування України як держави та українців як окремого народу і цим самим фактично підтвердив, що його вторгнення – це геноцид українців.

"Ці заяви разом із багатьма діями Росії мають викликати серйозні роздуми над питанням, чи є війна Росії проти України геноцидом, оскільки геноцид юридично визначається як “дії, вчинені з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову чи релігійну групу”, – наголосили в ISW.

рашизм кдб путін геноцид

Знак гривні
Знак гривні