Захмарний цинізм і кримінал: дитяча омбудсмен Росії забрала собі викрадену в Маріуполі дитину

Уповноважена з прав дитини при російському президентові Путіні Марія Львова-Бєлова незаконно "всиновила" дитину, викрадену у Маріуполі російськими загарбниками.

Міністерство закордонних справ України закликає порушити проти неї кримінальну справу.

Дитина, про "усиновлення" якої 26 жовтня заявила на пресконференції Львова-Бєлова, була вкрадена з Маріуполя, зазначають у МЗС. Також вона сприяла незаконному всиновленню 350 дітей-сиріт з Донбасу.

У МЗС наголошують: вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії та їхнє подальше "усиновлення" росіянами – грубе порушення українського законодавства та Женевської конвенції 1949 року.

Читайте також: Понад 1000 викрадених з Маріуполя дітей опинилися у віддалених регіонах РФ

"На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби МЗС України ініціює перед правоохоронними органами України відкриття справи проти російської громадянки Львової-Бєлової, в діях якої вбачаються ознаки кримінального правопорушення.

Закликаємо міжнародну спільноту рішуче засудити триваючі злочини Росії та її посадовців проти дітей на тимчасово окупованих українських територіях.

Україна продовжить докладати максимальних зусиль, аби українські діти, які були незаконно вивезені та всиновлені в Росії, були повернуті до їхніх батьків або законних опікунів", – йдеться у заяві МЗС України.

Звітуючи про дії держави-агресора щодо викрадених дітей, які є злочинами, російська "омбудсменка" також розповіла, що у РФ вивезли до 2 тис. дітей-сиріт із соціальних закладів на тимчасово окупованих територіях.

викрадення дітей права дитини війна діти депортація

Знак гривні
Знак гривні