Австралія передасть Україні 30 додаткових Bushmaster. Як оцінюють ці бронемашини у ЗСУ

Уряд Австралії ухвалив рішення про передачу Україні 30 бронемашин Bushmaster.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує "Мілітарний".

Голова МЗС України подякував Австралії за новий пакет допомоги.

“Я вдячний Австралії за новий пакет безпекової допомоги, що включає тренування для наших військових і 30 додаткових Bushmaster. Ці бронемашини показали відмінні результати на полі бою, і Україна зверталася із запитом на додаткову партію“, – розповів Кулеба.

FcYEZKMXEAI-ndT.jpg

Bushmaster військових України на Харківщині. Фото: mil.in.ua

З моменту їхнього прибуття до України, Bushmaster активно використовували Збройні сили України.

“Президент України, міністр оборони та посол просили про збільшення їхнього постачання“, – заявив міністр оборони Австралії.

Після отримання Україною 30 додаткових Bushmaster загальна кількість таких бронемашин у ЗСУ сягне 90 одиниць.

Також Австралія у грудні відправить до Великої Британії 70 своїх військових, які будуть допомагати із навчанням українських солдатів.

“Наші солдати візьмуть участь у великій навчальній програмі у Великій Британії, щоб допомогти підготувати своїх українських колег до боротьби проти невиправданої та незаконної агресії Росії“, – додав міністр.

Австралійський колісний повнопривідний бронеавтомобіль Bushmaster призначений для транспортування військовослужбовців у район виконання завдання. Здатний перевозити 9 бійців. Забезпечує захист від стрілецької зброї та вибухів міни (6 кг тротилу), що відповідає стандарту STANAG4569.

Нещодавно військовослужбовці Десантно-штурмових військ розповіли АрміяInform про особливості експлуатації бронемашин “Bushmaster”.

“Хочу сказати, що австралійський Bushmaster зарекомендував себе достатньо непогано. На початку війни ми не мали транспорту з таким рівнем протиосколкового захисту, а ця машина дуже добре тримає осколки. Коли ми виїздили з міста Лисичанськ, у нас був випадок, як просто біля колеса машини розірвалася 82-га міна. Тоді лише колесо пошматувало, але ми успішно доїхали й увесь особовий склад залишився живим та неушкодженим", – розповів військовослужбовець Володимир.

За словами десантника, дистанційно керований бойовий модуль машини вирізняється “високою точністю” та має тепловізійний приціл.

Polish_20221025_122419896.png

Фото: АрміяInform

“Наразі на машині в нас встановлений кулемет 7,62 та гранатомет Mk19. Думаємо ще кулемет Browning M2 поставити, все-таки калібр 12,7 мм було б чудово”, – додав військовий.

Інший військовослужбовець на ім’я Михайло розповів, що нещодавно за 15 метрів від їхнього Bushmaster вибухнув снаряд від «Града». Але корпус машини залишився непробитим, постраждало лише колесо. Тому він і навідник машини залишилися цілими й неушкодженими.

зсу військова допомога bushmaster україна-австралія

Знак гривні
Знак гривні