Прем'єрка Британії Трасс подала у відставку. Джонсон хоче змагатися за посаду – Times

Ліз Трасс подала у відставку з посади британського прем'єра. Вона перебувала на посаді лише 45 днів – це найкоротший термін перебування на посаді прем'єр-міністра Великої Британії.

Про відставку оголосила сама Трасс, повідомляє BBC-Україна.

Виступивши із заявою на Даунінг-стріт, Трасс сказала, що повідомила королю Чарльзу, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії.

Вона також додала, що прийшла на посаду в період "великої економічної та міжнародної нестабільності". За її словами, країну надто довго стримували, і її обрала партія з "мандатом змінити це".

Трасс сказала, що її уряд виплатив рахунки за електроенергію та скоротив національне страхування, а також виклав бачення "економіки з низькими податками та високим темпом зростання".

"Я визнаю... враховуючи ситуацію, що я не можу виконати мандат, на який мене обрала Консервативна партія", – заявила Ліз Трасс.

Трасс додала, що залишатиметься прем'єркою, доки не буде обраний наступник. Вибори нового керівника Консервативної партії мають бути вже на наступному тижні.

43_news_big-v1662383791.webp

Фото: Getty Images

Водночас, як повідомляє політичний редактор Times Стівен Суінфорд, очікується, що колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон візьме участь у перегонах за лідерство у Консервативній партії.

"Мені сказали, що Борис Джонсон, як очікується, візьме участь у змаганні за лідерство консерваторів. Він поки зондує ґрунт, але, як кажуть, вважає, що це питання національних інтересів", – написав журналіст у своєму Twitter.

ліз трасс велика британія відставка

Знак гривні
Знак гривні