Загроза повторного наступу з Білорусі зростає, але не на київському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ вважає, що загроза повторного наступу з території Білорусі зростає, але напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 20 жовтня, передає УП.

"Загроза відновлення збройними силами Росії наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн- партнерів", – сказав Громов.

Громов зазначив, що на території Білорусі тривають заходи з розгортання авіаційних та інших підрозділів військ ЗС РФ.

Крім того, на території  Білорусі проводяться заходи для прихованої мобілізації. Також Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів.

За словами Громова, на аеродромах РБ стоять літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу "Кинджал".

Представник Генштабу заявив, що Україна на це реагує – зокрема, постійно відстежує ситуацію і вживає заходів для надійного прикриття кордонів на північному напрямку.

c0658dd-05.jpg

20 жовтня білоруська редакція Радіо Свобода опублікувала свіжі фотографії з супутника, які свідчать, що на військовому аеродромі "Зябровка" біля кордону з Україною зросла кількість російської техніки та військ. 

На супутниковому знімку, зробленому 16 жовтня, видно, що на території аеродрому "Зябровка" збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, помітна наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. Також бачимо потяг, який прибув з пальним.

росія-білорусь ескалація північний фронт

Знак гривні
Знак гривні